Nivel versiune: 6.113 / Z+++

Pentru înregistrarea concediului pentru evenimente familiale deosebite și/sau a concediului pentru supravegherea copiilor pe perioada învățământului suspendat vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

1. Înregistrare concediu

În meniul Sume curente/Concedii diverse accesați Înregistrare concedii și înregistrați concediul de tip ”Concediu pentru evenimente familiale deosebite (CPL)” sau ”Supraveghere copil învățământ suspendat (SCP)” după caz:

Notă: Cuantumul indemnizației pentru Concediu pentru evenimente familiale deosebite (CPL)” este de 100% din salariul de bază iar cel pentru ”Supraveghere copil învățământ suspendat (SCP)” este de 75% din salariul de bază și nu necesită nicio configurare suplimentară.

3. După înregistrarea concediului, din meniul principal se accesează Generatorul de prezență (dacă se utilizează această facilitate):

Atenție: Pentru a putea genera prezența completă, trebuie să aveți bifate toate opțiunile din cadrul generatorului de prezență.

3. Condica arată în felul următor:

Aplicația calculează orele conform condicii și sunt trecute automat în prezență la Conc. platit ev. deosebite. și/sau Sup.copil invatamant suspend., după caz:

4. Calcul stat plata și listare pe ecran:

Detaliile privind Datele soțului și copiilor școlari sub 12/18 ani se introduc în prealabil în Date personal/Actualizare personal, în cartela Familie:


Documente specifice pentru cazul în care se solicita rambursarea

Fisierul XML este disponibil prin accesarea meniului Stat de plata/Cereri rambursare/Supraveghere copil:

Detalii privind preluarea detaliilor care vor se vor afișa în cerere găsiți în mesajul care se deschide după accesarea cererii:

După vizualizarea tabelului cu angajații, accesați butonul Alt+X Termina. Se va deschide o fereastra nouă și pentru salvarea ei în format XML:

După salvare o să apară următorul mesaj:

Pentru o bună funcționalitate a formularelor oficiale PDF vă rugăm să nu utilizați browserul pentru deschidere ci să le descărcați și să folosiți aplicații dedicate (ex: ultima versiune Adobe Reader). Se deschide fișierul pdf și se accesează cartela EditareOpțiuni formulare – Import data și se selectează fișierul XML generat anterior:

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

covid covid-19 COVID19 parinti invatamant suspendat indemnizatie suspendare

Dori Boros