Urmați va rog pașii de mai jos pentru configurarea unui spor aferent orelor de noapte, weekend sau sărbători:

1) Configurare spor

Accesați Configurare societate, iar în penultima iconiță din meniul principal de sus alegeți Configurare sume. În cartela Ore verificați să fie completat la litera A (Z în cazul orelor de weekend și Y în cazul orelor de sărbători) procentul aferent orelor de noapte. În cartela Ore se pot defini 3 tipuri de ore plătite cu un anumit spor (ore care se substituie orelor lucrate normal) cum ar fi: Ore de noapte, Sâmbete/Duminici sau sărbători legale pentru care salariatul primește zile libere în compensație, astfel încât numărul de zile lucrate din lună nu depășește norma conform contractului. Salvați și apoi obligatoriu realegeți firma din bara de lucru:

2) Configurare Prezență

Completați orele de lucru de noapte la rubrica Noapte conform imaginii de mai jos:

Atenție: În rubrica Total ore lucrate se va înscrie totalul orelor lucrate, inclusiv orele de noapte, weekend sau sărbători, astfel încât numărul de zile lucrate din lună nu depășește norma conform contractului.

Notă: Orele de weekend se completează la rubrica Sam/Dum, iar orele de sărbători se completează la rubrica Sărbători.

Orele marcate cu verde în machetă reprezintă ore ce se substituie orelor lucrate normal. Pot fi folosite, de exemplu pentru ore de noapte, ore de weekend sau sărbători pentru care nu se lucrează într-o zi normală de lucru. Orele lucrate normal plus orele ce se substituie orelor lucrate normal nu vor depăși norma de lucru a salariatului respectiv. Toate orele care sunt în plus față de norma de lucru se vor înscrie în rubricile aferente orelor suplimentare.

3) Configurare stat de plată

Atenție: Acest punct, trebuie efectuat doar dacă nu este configurat statul de plată și fluturași pentru afișarea orelor și sumei aferente orelor de noapte, când listați pe ecran sau imprimantă.

Pentru configurarea statului de plata accesați Configurare societate, iar în ultima iconiță de sus accesați cartela Configurare stat.  Verificați sus la antet să scrie denumirea sporului la orele de noapte, iar jos la expresie, sa alegeți din lista pe primul rând din coloana 4 (unde sunt orele de noapte) expresia care conține orele de noapte:

Pe rândul 2 coloana 5 suma aferentă orelor de noapte, conform imaginii:

Salvați iar apoi realegeți OBLIGATORIU firma din bara de lucru și verificați statul de plata pe ecran.

Notă: În cazul configurării orelor de weekend sau sărbători procedați similar.

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros