Pentru a emite facturi din contracte, trebuie să adăugați întâi contractele, urmând pașii sunt de mai jos:

1. Se intră la meniul Contracte / Servicii – Actualizare contracte – Adaugă –  și se completează căsuța de mai jos.

Atenție: În cazul unui contract pe perioada nedeterminata valabilitate până la dată … se completează o dată îndepărtată, de exemplu 2050. În cazul în care contractul este pe perioadă determinată se completează perioada de valabilitate.

La completarea rândurilor din factură există mai multe tipuri pentru poziție. Se va selecta cel dorit, implicit este cel de ”Descriere de bază”:

Dacă aveți contracte în valută, înainte de facturare de completează cursul EUR sau USD.

După ce am adăugat contractele, se pot emite facturile.

Pentru a emite facturile se accesează meniul Contracte / Servicii – Generare Facturi/Contracte, se selectează clienții cărora li se va emite factură (apăsând butonul selectează toți, în cazul în care trebuie selectați toți) și se se alege preluare explicații de la Detalii contract (dacă s-a completat la Pasul 1 la fiecare contract serviciul care se facturează), se bifează + perioada facturată, dacă se dorește să apară și luna care se facturează, de exemplu: PRESTARE SERVICIU LUNA A 04/2018, la opțiunea facturează pe contul se alege contul contabil pe care se dorește să fie întocmite facturile, 704, 706, etc. După ce s-au completat toate câmpurile dorite se apasă pe butonul generează facturi.

Se va deschide un Notepad cu facturile selectate pentru generare

După închiderea notepad-ului se va afișa o întrebare, la care se răspunde cu Da în cazul în care în urma verificării se constată ca factura este corectă. Dacă factura nu este corectă se răspunde cu Nu și se modifică:

Se va confirma generarea facturii prin următorul mesaj (se va răspunde cu ok):

Factura se poate vizualiza accesând meniul Documente contabile -Operare documente, se selectează Factură și se accesează butonul Listare/Modificare/Ștergere. În tabel se selectează ultima factură și se listează pe ecran:

Factura se poate emite din contract și din fereastra de culegere a facturii, conform următoarei imagini:

În speranța că tutorialul nostru este de folos, SoftPro vă mulțumește pentru încrederea în aplicații și vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros