Noile case de marcat cu jurnal electronic, care folosesc driverele FiscalNet sau FiscalWire, permit  incasarea si stornarea avansurilor incasate pe baza bonului de casa.

In cazul driverului SuccesDRV, deoarece acesta nu are implementata o functiune de stornare propriuzisa, procedura este implementata emuland stornarea avansului ca o reducere pe bon cu explicatia aferenta.

Exemplu de operare:

1)Intrati in configurare societate -cartela WIngest general si bifati optiunea Bonuri nominale, iar pe cartela Winconta verificati setarile aferente contului intermediar -salvati si neaparat realegeti firma din bara de lucru.

Intrucat nu se poate realiza o echivalenta intre felul incasarii si sursa acestuia (o tranzactie poate fi achitata in mai multe feluri:tichete, card, numerar si poate contine marfa, servicii, avansuri in sume diferite), egalarea celor doua infomratii se realizeaza prin cont intermediar.

2)Operare bon casa clienti ocazionali

Pentru clientii ocazionali care nu necesita avans, definiti un nou partener  care il numiti clienti ocazionali pe un cod de partener oarecare, de exemplu 7 sau 1 sa poata fi tastat direct la operarea bonului.

3)Operare avans bon casa

Pentru fiecare bon de casa de marcat care incaseaza avans  se culeg datele persoanei care plateste. Articolul contabil generat acestui bon de casa este 473.AV (setat in configurare societate, pagina 3) = 419 defalcat pe parteneri.

3)Operare storno avans bon casa

La fel, cautati partenerul ,pe prima pozitie a bonului neaparat se cauta  produsul/serviciul vandut, iar pe urmatoarea pozitie sau ultima daca sunt mai multe produse se storneaza avansul cu ajutorul butonului de avans.

4)Operare raport z fiscal cu avans/storno avans (sumele aferente stornarii se vor culege cu minus) .

5)Verificare solduri clienti avansuri incasate

Situatia partenerilor care au avansuri incasate si nestornate, se poate lista din meniul principal de sus de la grupul de oameni sau din meniul financiar-situatii partener/facturi-419-solduri diferite de 0-situatia facturilor toti partenerii.

Alina Popeci