Depunerile de numerar în bancă se operează prin contul intermediar 581-Viramente interne.

Primul pas reflectă ”ieșirea” banilor din registrul de casă. În meniul din stânga alegeți Financiar/Document nou/Op.Casa/Banca, bifați ”Plati numerar DIVERSE”. La cont corespondent alegeți contul intermediar 581 – Viramente interne, iar la contul de casă, alegeți contul corespondent din care s-au ridicat banii în vederea depunerii la bancă, 5311 – Casa in lei sau analitic.

Informații contabile: se generează nota contabilă: 581 = 5311 (cu sau fără analitice, după caz).

Al doilea pas presupune culegerea operațiunii și reflectă ”intrarea” banilor în bancă. În meniul din stânga alegeți Financiar/Document nou/Op.Casa/Banca, bifați ”Incasari banca DIVERSE”. La cont corespondent alegeți contul intermediar 581 – Viramente interne, iar la contul de bancă, alegeți contul corespondent în care s-au depus banii, 5121 – Conturi curente la bănci sau analitic.

Informații contabile: se generează nota contabilă: 5121 = 581 (cu sau fără analitice, după caz).

În cazul în care contabilul dumneavoastră agrează soluția, aveți posibilitatea și a culegerii depunerii de numerar în bancă dintr-o singură operațiune, și anume: bifați ”Plați numerar diverse”, unde la cont corespondent selectați contul de bancă unde realizați depunerea, iar la contul de casă cel din care ridicați suma de bani.

Informații contabile: se generează nota contabila: 5121 = 5311 (cu sau fără analitice, după caz).

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros