Service auto – Mode de lucru

La finalizarea lucrării de reparație, se întocmește devizul de lucrări. Documentul este accesibil din meniul din partea stângă la Documente de mișcare/Operare documente.

service auto

Aici pe primele poziții se completează piesele de schimb și materialele utilizate la prețul de vânzare cu tot cu TVA, iar pe ultimele lucrările de manopera cu prețul unitar orar și timpul lucrat.

deviz lucru

Format listare:

macheta deviz lucru

*În cazul în care aplicația cu care lucrați nu a fost prevazută cu machetă de listare, va rugăm solicitați trimiterea machetei pe mail de la un asistent SoftPro.

Informații contabile: articolul înregistrează, asemănător bonului de consum, costul materialelor utilizate de pe stoc, manopera urmând a fi cuprinsă în documentul de vânzare, factură sau bon de casă.

nota contabila deviz lucru

Notă: În meniul Utilitare/Nomenclatoare, selectați Servicii și dați click pe butonul ”Actualizare”. Aici puteți adăuga un catalog tarifar de lucrări de manoperă care pot fi selectate în Devize/bonuri de casă sau facturi.

actualizare servicii softpro
actualizare servicii softpro

În cazul în care vă lipsesc unități de măsură, de exemplu “oră” = H, ea trebuie adăugată. Acesta se adaugă în meniul Utilitare/Nomenclatoare, selectați Unitate de măsură și dați click pe butonul ”Actualizare”.

actualizare unitati de masura softpro

Factura se accesează din meniul din partea stângă la Documente de mișcare/Operare documente. Devizele astfel întocmite, pot fi selectate spre facturare directă sau vânzare cu bon de casă de marcat fiscală și nu mai este nevoie de reculegerea pozițiilor de pe deviz:

Emitere factura Softpro

Atât factura, cât și bonul fiscal emis pe baza devizului vor avea o singură poziție care face referire la numărul devizului facturat.

Informații contabile:

-> articolul contabil generat nu conține costuri întrucât acestea sunt înregistrate pe baza devizului, iar toată valoarea este contabilizată pe venituri din servicii (sau alt cont de venituri selectat la deviz sau factură)

Nota contabila factura Softpro

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros