Livrare cu AWB

Modul de emitere si incasare facturi incasare ramburs prin curier cu awb este urmatorul:

Va propunem sa va definiti (in planul de conturi) conturi analitice la 5125 in functie de curierul cu care lucrati, de ex 5125.CARGUS, 5121.GLOVO, 5121.TAZZ, etc.

Nota: soldul debitor al contului 5125.Curier va repreznta contravaloarea marfurilor pentru care acesta la livrare va realiza incasari in numerar si pe care inca nu le-a platit furnizorului marfii.

La emitere factura si se alegeti la tip plata optiunea ramburs.

Factura cu incasare AWB

Factura nu va figura intre cele neincasate, asteptandu-se incasarea sumei de la curier. Astfel Nota Contabila asociata este:

Incasarile de la curier ale sumelor reprezentand contra valoarea facturilor pentru care a efectuat incasari in numerar se opereaza conform extrasului bancar la data incasarii accesand meniul financiar, incasari banca diverse selectand contul corespondent cel asociat sumelor in curs de decontare analitic curier 5125, conform imaginii de mai jos:

Nota contabila la incasarea de la curier este:

In cazul in care curierul nu poate preda marfa la client si o returneaza, pentru reincarcarea stocului si stingerea datoriei curierului e necesar sa emiteti o factura storno cu modul de achitare ramburs cu awb curier.

In speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros