Sâmbătă 06.05.2023 de la ora 17:00 până Duminică 07.05.2023 ora 17:00 avem planificate lucrări de mentenanță pentru echipamentele noastre din CLOUD (upgrade aplicații și server stocare date).

În acest interval de timp accesul la bazele de date stocate pe serverul SoftPro va fi oprit.

Pentru a putea utiliza în continuare aplicațiile SoftPro este necesar să vă asigurați că ați efectuat pașii de mai jos pe toate stațiile de lucru, înainte de această dată:

  1. Actualizați programele SoftPro la zi pe toate echipamentele și accesați cel puțin o dată baza de date cu programul actualizat (versiunea recomandată la data redactării acestui material este:

6.116 Rev.I

2. Descărcați și instalați versiunea nouă a conectorului ODBC din link-ul de mai jos pe toate echipamentele:

Descarca aici conectorul ODBC

În cazul în care ați fost deja contactat de un reprezentant SoftPro în timpul lucrărilor anterioare de mentenanță desfășurate în perioada 12.04.2023-17.04.2023 sau în zilele premergătoare perioadei de mentenanță, acest pas a fost deja realizat pe toate echipamentele pe care ați permis accesul.

In funcție de versiunea de browser utilizat descărcarea se efectuează fie în folderul implicit Downloads/Descarcari fie într-un folder selectat manual.

Exemplu descărcare în Chrome:

Exemplu descărcare în Edge:

Exemplu descărcare în Internet Explorer:

Executați fișierul psqlodbc-setup.exe (dublu click).

Alegeți direct opțiunea Run/Executa dacă apare. Dacă se extrage automat fișierul sau dacă alegeți Extract all/Extragere totala se va mai deschide o dată conținutul de mai sus și se mai execută o dată fișierul psqlodbc-setup.exe (dublu click)

Bifați opțiunea I agree…/De acord… apoi apăsați pe Install/Instalare:

În cazul în care în loc de acest mesaj apare mesajul de mai jos însemnă că pe acest computer este deja instalată versiunea nouă de conector ODBC și nu trebuie să mai faceți nimic. Apăsați Close/Închide si instalarea se termină:

Dacă apare fereastra de confirmare a permisiunii de instalare, apăsați Yes/Da:

Așteptați până când instalarea este finalizată. În caz de succes va apărea următorul mesaj de confirmare. Apăsați Close/Închide.

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Radu Teodor