Generare plăți din scadențar/situații cu facturi

Programul permite generarea automată a plăților din scadențarul de facturi sau situațiile cu facturi din modulul Financiar. Accesați meniul Financiar – Liste Parteneri/Facturi – Scadențar încasări/plăți sau Situații cu facturi:

Generare plăți din scadentar

Filtrați lista pentru încărcarea situației furnizorilor:

Selectați perioada pentru care să se afișeze scadențarul:

Selectați din listă toate facturile pentru care doriți să generați plată bifând căsuța din stânga poziției:

Dacă doriți să selectați toate facturile, bifați căsuța de sus, de lângă capul de tabel:

Notă: Dacă se selectează mai multe facturi pentru un furnizor, acestea vor fi grupate și se va genera o singură plată cu suma totala selectată. Pot fi generate doar plăți cu valoarea integrală a soldului facturilor. Pentru a obține plăți parțiale, plățile generate pot fi modificate in financiar.

După generarea și salvarea plăților în sistem, se poate genera direct și fișierul bancar aferent prin apăsarea butonului Generează plăți:

Atenție: Pentru generarea fișierelor de bancă, fiecare furnizor selectat trebuie sa aibe cel puțin un cont bancar definit în prealabil în Utilitare – Nomenclatoare – Parteneri. Dacă completați mai multe conturi bancare se va selecta primul din listă. Se poate modifica ordinea accesând săgeata galbenă din fereastra de Actualizare partener. În cazul plăților în valută, trebuie specificată valuta contului bancar pentru fiecare IBAN al furnizorului precum si codul SWIFT al băncii partenere.

După accesarea butonului de va afișa suma totală de plată pe care o confirmați apăsând butonul YES. Dacă doriți sa mai adăugați/ștergeți din plăți selectați NO.

Completați contul din care plătiți, număr OP de la care începe numerotarea documentelor, data plății și contul de bancă pentru contabilizare (folosiți butonul [?] pentru selectarea unui alt cont bancar, astfel încât IBAN-ul și contul contabil sa fie sincronizate. Ordinea conturilor bancare proprii se poate seta din meniul Utilitare – Nomenclatoare – Banci – Reordonare):

Confirmați din nou generarea plăților prin opțiunea YES:

Din fereastra ce se deschide după generarea plaților puteți alege fișierul pentru bancă care să se genereze:

Mențiune:  formatul standard al băncilor este MT100.

Plățile generate se pot vizualiza și modifica accesând meniul Financiar – Modificare/Stergere – Op. Casa/Banca/Comp.:

Notă: Operațiunile generate prin această metodă se pot identifica prin seria ”(A)” a documentelor.

Mențiune: Fișierul pentru bancă se poate generare și ulterior, după eventualele modificări din meniul Financiar – Modificare/Stergere – Op. Casa/Banca/Comp.. Se procedează similar, selectați documentele și jos aveți butonul Generare fișier bancă:

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros