Emitere factură la Bon de casă

 În cazul în care emiteți bonuri de casă și vi se solicită factură, la întocmire bifați factură la bon de casă iar din cartelă acțiuni selectați bonul de casă la care doriți facutra.

Contul contabil pentru bază (rubrica cont gestiune) nu are relevanță la înregistrarea facturii, puteți alege orice cont. Începând cu operațiunile anului 2020 și versiunea 6.113 a aplicațiilor, și aceste facturi au contabilizare care mărește rulajul curent al contului de client selectat și nu are influență asupra veniturilor și asupra TVA-ului colectat, întrucât acestea sunt cuprinse în Raportul Z al casei de marcat iar contabilizarea prin factură la bon de casă, le-ar dubla. Anterior anului 2020, acestea nu au contabilizare.

NOTĂ: dacă operațiunile pe anul 2020 au fost culese cu versiuni anterioare de 6.113, după actualizarea la 6.113 este necesară resincronizarea și recalcularea lunilor de 2020.

Instrucțiuni privind procedeul de recalculare și resincronizare găsiți în tutorialul Funcțiile resincronizare și recalculare.

În mod implicit se pot factura doar bonurile de casă din ziua curentă. În cazul în care se dorește facturarea bonurilor și din altă zi, intrați în modulul administrare, firme, modificare pe firma pe care doriți să o configurați apoi bifați opțiunea “facturează  bonuri din toată luna”

 În speranța că acest tutorial va fost de folos,

echipa SoftPro va dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Alina Popeci