Se pot defini mai multe criterii de sortare prin definirea categoriilor și a subcategoriilor. Să considerăm următorul exemplu:

Se vor defini două produse noi, la care vom adăuga două atribute suplimentare. Produsele se adaugă accesând meniul Utilitare/Nomenclatoare, se selectează ”Stocuri” și se accesează butonul ”Actualizare”:

  • Produs 1: ”Cablu electric”, are categoria ”electrice”;
  • Produs 2: ”Întrerupător electric”, are categoria “electrice”;

Vom defini următoarele atribute pentru ambele produse: subgrupă și culoare. Atributele suplimentare se definesc accesând meniul Utilitare/Nomenclatoare, se selectează ”Atribute suplimentare stoc” și se accesează butonul ”Actualizare”:

Aici pute defini atributele suplimentare prin accesarea butonului ”Adaugă” sau combinația de taste ALT+N.

După adăugarea atributelor dorite, pe fiecare produs în parte, în cartela Detalii generale se va alege fiecare atribut și se va completa cu o valoare:

  • Produsul 1 va avea la subgrupă ”cabluri” și la culoare ”roșu”:
  • Produsul 2 va avea la subgrupă ”întrerupătoare” și la culoare ”alb”:

Dacă valoarea pe care doriți să o atribuiți a mai fost folosită anterior, se poate accesa butonul ”Selectare din valori anterioare” și se poate alege de acolo:

În Raportul de stoc (se accesează în meniul principal la Stocuri/Raport de stoc) vor fi vizibile cele 2 criterii nou adăugate în următorul fel:

Astfel, prin intermediul celor două atribute suplimentare se pot realiza filtre complexe asupra stocurilor, după necesități.

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros