Eroare specifica pentru D394 gestiunilor cu magazin amanunt/vanzare pe case de marcat fiscale

A: op2 (1)
 atentionare regula: R243.3: atentie, avem nrBF (1) <= nrAMEF (1)
E: op2 (1)
 eroare regula: R245.1: atributul total (0) si suma baza20 + baza19 + baza9 + baza5 (0) nu pot fi egale cu zero

Întrebare: Ce se declara dpdv al bonurilor fiscale în D394?

Răspuns: declarăm numărul și valoarea totală a bonurilor fiscale pentru care NU s-au emis facturi.

Dvs. în aplicație culegeți Raportul Z în care aveți valoarea totală și numărul de bonuri emise pe zi. Apoi emiteți și Facturi la anumite sau toate bonurile fiscale emise.

Deci ce ajunge în D394?
1. Numărul bonurilor pentru care nu s-au emis facturi =  total număr bonuri culese în Rap Z –  numărul facturilor emise la bon de casă. Eroarea spune ca la dvs.  Numărul bonurilor pentru care nu s-au emis facturi=1
2. Valoarea bonurilor fiscale pentru NU s-a emis factura = Valoarea totala a rapoartelor Z – valoarea facturilor emise la Bon de Casă. Eroarea spune ca la dvs. Valoarea bonurilor de casă pentru care nu s-au emis facturi=0

Deci mesajul

atentie, avem nrBF (1) <= nrAMEF (1)
atributul total (0) si suma baza20 + baza19 + baza9 + baza5 (0) nu pot fi egale cu zero


denota o anomalie. Nu poți spune ca ai emis pe casa de marcat 1 bon care are valoare 0 întrucât casele de marcat nu accepta asa ceva, si anume vanzare cu pret 0.
Deci greșeala poate proveni din:

1. Total gresit al numărului de bonuri culese in Rap Z

2. Numărul facturilor emise la bon de casă. Poate ati emisf facturi la toate bonurile insa ati omis sa operati o factura ( intrucat bonuri emise-facturi la BF = 1)

3. Valoarea totală a rapoartelor Z (suma bazelor din mesaj fiind z=0, in date inseamna ca valore RapZ- valoare facturi la BF=0)

4. Valoarea facturilor emise la Bon de casă

Presupunere in baza valorilor din mesaj: se pare ca emiteti Fact la fiecare bon pentru ca val facturilor la BC = valoarea rap Z. Inseamna ca gresala e la total numar bonuri culese in Rap Z, e cu 1 mai mult decat trebuie.

INFO: Pentru întocmirea si validarea D394 va rugam sa consultați si Întocmirea declarației 394 și 300. Pentru mai multe infromații privind D394 va rog consultați Manual Declarația 394.

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros