Într-o rețea de calculatoare, fiecare caclulator pe care s-a instalat una din aplicațiile WinConta sau Wingest are alocat un număr de stație. Dacă în baza de date se adaugă noi firme (sau noi stații) pentru evidente contabile sau de gestiune, în firma nouă trebuiesc create toate stațiile, de pe care se dorește accesul la nouă firma, cu același număr, respectiv noua stație adăugată. În prima faza se verifică pe firma inițială, ce număr de stație este alocat calculatorului din rețea unde se dorește accesul pe noua societate. Acest lucru se realizează intrând în Administrare, selectând în partea de sus firma inițială, apoi se accesează butonul de stații:

Pentru crearea unei noi stații, va rugăm să  alegeți  firma  dorită din listă, apoi alegeți Stații. Vă poziționați pe o stație existentă și apăsați Modifică. Salvați fără a modifica ceva.

Apoi accesați Adaugă și creați noua stație, completați numărul noii stații și numele persoanei care va lucra de pe această nouă stație. Salvați

Se adaugă stația cu același număr de identificare ca și în firma inițială (calculatorul X nu poate avea definită stația 3 pe o firma și 7 pe cealaltă, trebuie să aibă același număr de stație pe toate firmele):

În cartela parametrii listare, când nu aveți machete personalizate, valorile implicite sunt următoarele:

Apoi va poziționați pe următoarea firmă din lista de firme și creați stația nouă și pe celelalte firme în același mod.

În speranța că tutorialul nostru vă este de folos, Echipa SoftPro vă mulțumește pentru încrederea în aplicații și vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!


Otilia Unguras