Accesând fereastra de Configurare societate fie din aplicația WinConta, fie din Administrare – Firme, în cartela WinGest-Prețuri bifați opțiunea de „Prețuri în valută”. Poate fi de folos și opțiunea de preluare prețuri prestabilite care se referă la prețurile de cumpărare negociate cu furnizorii și completate în nomenclatorul de produse.

Actualizarea cursului valutar zilnic se realizează accesând meniul Utilitare/Nomenclatoare, se bifează Valute și se accesează butonul ”Actualizare”:

Completarea prețurilor de vânzare de catalog, se realizează în meniul Utilitare/Nomenclatoare, se bifează Stocuri și se accesează butonul ”Actualizare”. Dacă opțiunea de preluare prețuri prestabilite este setată, la recepționarea unui produs care are completat prețul prestabilit, această informație se preia automat în recepție, putând însă fi modificată. Această opțiune este de folos pentru a sesiza diferențele de preț de la eventualele negocieri anterioare.

În cazul recepțiilor, dacă s-a selectat în Configurarea societății opțiunea de preluare prețuri prestabilite în recepție, produsul selectat are completat prețul prestabilit și în recepție se bifează opțiunea de calculație valutară. Acest preț este afișat în recepție și poate fi de mare folos pentru verificarea corespondenței între prețurile ofertate de furnizor și cele efective de pe factura de achiziție.

Prețurile de vânzare, sunt preluate la emiterea facturii odată cu selectarea produsului de vândut.

În cazul în care doriți utilizarea reducerii procentuale, odată imediat după completarea procentului se activează fereastra ajutătoare pentru calculația valutară:

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros