În cazul în care beneficiarii dumneavoastră vă solicită afișarea pe documentele de livrare denumiri și coduri echivalente pentru produsele pe care le livrați, urmați pașii descriși mai jos.

În Configurare societate, la cartela Profil, în secțiunea ”Informații cuprinse în descriere (pe lângă denumire)”, vă rugăm bifați opțiunile de caracteristici speciale de la 1 la 4 :

În Configurare societate, la cartela WinGest-General, vă rugăm bifați opțiunea ”Caracteristici produse/beneficiar”:

Când beneficiarul solicită afișarea pe facturile dumneavoastră codurile proprii, în meniul din stânga în Utilitare\Nomenclator bifați opțiunea de Stocuri și dați click pe ”Actualizare”.

În lista deschisă poziționați-vă pe înregistrarea dorită și dați click pe butonul ”Modifica” sau combinația de taste ALT+M.

În fereastra nou deschisă, în cartela caracteristici speciale adăugați pentru fiecare partener informația echivalentă pentru produsul modificat. Pentru a adăuga caracteristicile dați click pe butonul ”Adaugă” și completați partenerul, caracteristicile și unitatea de măsură preferată de partener. Pentru a modifica caracterisitici deja salvate poziționați-vă pe înregistrarea dorită, dați click pe butonul ”Modifică” și efectuați modificările. Pentru a șterge o caracteristică deja salvată poziționați-vă pe înregistrarea dorită, dați click pe butonul ”Șterge”.

La calculul prețului și cantității se iau în calcul indicii de transformare completați pe cartela “Detalii generale” ale produsului:

La listarea facturilor către acești beneficiari, în descrierea produsului apar aceste informații în loc de cele din evidență stocului. Unitatea de măsură se schimbă de asemenea, dacă la caracteristici s-a setat altă opțiune decât UM1-de baza.

Totodată, la listarea facturii aveți opțiunea de a lista în altă unitate de măsură stabilită pentru fiecare poziție a facturii. Pentru a lista factura, din meniul din stânga în Documente contabile\Operare documente alegeți Factura și dați click pe butonul ”Listare\Modificare\Ștergere”.

În lista deschisă vă poziționați pe factura pe care doriți să o listați și dați click pe butonul de ”Listari” sau combinația de taste ALT+P.

În fereastra ce se deschide dați click pe butonul cu rotiță și aveți opțiunea de a lista în altă unitate de măsură stabilită pentru fiecare poziție a facturii.

În speranța că aceste îndrumări vă vor fi utile, Echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros