Import Smartbill

Aplicația SoftproWEB permite preluarea unui fișier XML, care conține date privind vânzările operate in aplicația Smartbill.

Preluarea se efectuează accesând aplicația care este disponibilă la următoarea adresă: https://login.softpro.ro/ . Pentru primul login va rog sa consultați acest tutorial WebSoftPro – Logarea în aplicație.

După login selectați firma si apoi accesați modulul de import:

Dacă aveți vânzări către persoane fizice primul pas este să faceți import la un fișier XML care conține persoanele fizice. Pentru acest lucru selectați anul, luna si la tip fișier alegeți ”CLIENȚI PF Smartbill”. Selectați fișierul și accesați butonul IMPORT:

După import va trebui să reîmprospătați tabelul Istoric importuri accesând rotița de sus. Apoi verificați mesajul din preluare. Dacă nu există eroare și este finalizat puteți trece mai departe:

Preluare facturilor se face similar: selectați anul, luna si la tip fișier alegeți ”Facturi vanzare Smartbill”. Selectați fișierul și accesați butonul IMPORT:

După import va trebui să reîmprospătați tabelul Istoric importuri accesând rotița de sus. Apoi verificați mesajele din preluare și corectați eventualele erori. O preluare corecta are ultimele 2 mesaje de confirmare:

Toate facturile din fișierele XML se preiau ca și note contabile. Acestea se pot verifica accesând registrul jurnal unic în aplicația WinConta. Facturile de vânzare care provin din preluare XML au coloana Tip doc = FACT. Se poate filtra registrul jurnal pentru a vedea aceste facturi astfel:

Toate fișierele exportate din smartbill trebuie să fie în format XML. Fișierele se exporta accesând Documente emise – Facturi – Luna trecuta – Export:

Export smartbill

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros