Operare încasări/plăți pe platforma SoftproWEB

Aplicația web este disponibilă la următoarea adresă: https://login.softpro.ro/. Prin intermediul ei se pot vizualiza diverse rapoarte privind comenzile.

După logare, în pagina principală puteți alege firma la care doriți operarea (doar în cazul în care aveți acces la mai multe firme) și apoi accesați butonul “Incasari – Plati”.

Operarea incasari/plati

Dacă aveți mai multe firme, dați click pe selecția de firme și tastați câteva litere. Veți observa că se vor filtra rezultatele în funcție de ce tastați:

După accesarea secțiunii pentru Încasări – Plați se pot observa 2 secțiuni principale, și anume: Documente operate și Operațiune nouă.

Accesând secțiunea Operațiune nouă se afișează opțiunile disponibile. Se alege combinația dorită și se va deschide formularul de culegere al operațiunii:

La culegerea unei încasări/plăți exista posibilitatea de a aduce datele dintr-un șablon existent în Financiar. Șabloanele se selectează accesând câmpul Șablon:

Mențiune: Dacă nu există un șablon pentru operațiunea curentă se omite acest pas și se lasă câmpul șablon necompletat.

Șablonul încarcă date în majoritatea câmpurilor. Completați seria și numărul și valoarea totală.

În tabelul de jos selectați facturile. Valoarea încasată/plătită se poate ajusta în coloana ”Încasat/Plătit”. După completarea datelor salvați accesând un din opțiunile ”Salvare și operează mai departe” sau ”Salvează și închide”.

Mențiune: Se pot culege încasări/plăți în valută selectând valuta și contul de partener în valuta respectivă.

Se pot seta conturi implicite pentru operațiunile de încasare/plata accesând în partea dreapta sus numele de utilizator și se selectează Setări:

Apoi pentru fiecare operațiune în parte se poate selecta câte un cont implicit:

După operarea unei încasări/plăți se pot vizualiza documentele operate la secțiunea Documente operate. De asemenea, se pot vizualiza mai multe rapoarte, cum ar fi:

  • Nota contabila generata în urma operațiunii;
  • Fișa contului de bancă;
  • Fișa contului de partener;
  • Fișa partenerului;

Accesând butonul Modifică se poate modifica o plată/încasare, iar prin Anulare se anulează. Documentele nu se pot șterge.

Notă: În mod implicit un user poate vedea doar documentele operate de el pe platforma web. Există drepturi pentru vizualizare/modificare/anualre documente operate de alt user și posibilitatea de a afișa documentele operate în WinConta (pentru activarea acestor drepturi trebuie să contactați un reprezentant SoftPro).

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros