1.Creați o secție separată pentru persoanele beneficiare de arenda

În cazul în care societatea dumneavoastră are și salariați, vă poate fi utilă crearea unei secții separate unde să încadrați persoanele beneficiare de venituri din arenda. În acest fel, la listarea statului de plată ca și document justificativ pentru calculul contribuțiilor aferente veți avea opțiunea de a lista o situație doar pentru aceste persoane selectând secția aferenta.

Notă: Pentru definirea unei noi secții în organigramă vă rugăm să consultați tutorialul Manual – WinSal.

În Date personal/Actualizare personal să alegeți la salariat ”Venituri din arendă” la relație contractuală și ”C26” la tip asigurat.

D112, refuză declarația dacă nu aveți completată data angajării. Deși nu este vorba de “angajare”, completați această rubrică cu ce considerați de cuviință, iar la data plecării completați data mai mica decât luna curentă pentru ca persoanele acestea să nu rămână înregistrate la casa de sănătate nelimitat în evidența firmei pentru care predați declarația.

2. În meniul Date personal/Actualizare personal, în cartela ”Elemente salariale” adăugați un nou element salarial unde la salariul de încadrare lăsați 0 și selectați la locul de muncă secția creată anterior. Completați și cota forfetară (40%).

3. În Sume curente – Prezență/Sume salvați fără să completați nici un tip de ore. Practic, persoana trebuie să existe în prezență, dar nu realizează vechime în muncă sau stagiu de cotizare:

Se completează venitul brut în meniul Sume curente – Prezență/Sume, cartela Sume ocazionale, în câmpul Salariu realizat BRUT (fără scăderea cheltuielilor deductibile):

4. Calcul și listare stat plată:

Notă: În cazul în care este necesară reținerea contribuției pentru sănătate, completați contribuția la rubrica Contrib sănătate în cartela Rețineri din meniul Sume curente – Prezență/Sume:

5. Generare D112

În speranța că tutorialul vă este de folos, echipa SoftPro vă dorește mult spor în ceea ce lucrați!

Dori Boros